Proovi sellega otsida!

Custom Search

Mar 13, 2010

Labori väljasõit Mökusse

Eile toimus labori väljasõit Mökusse. Peale toreda seltskonna sai ka tasuta süüa-juua. Mis saaks veel parem olla? Kuni selle hetkeni, kui Vussiga läbi linna koju hakkasime jalutama, oligi kõik ilus. Kuna tee oli pikk ja jalad väsinud, siis hüppasime Kaupsi ees bussi, saime täpselt ühe peatuse võrra edasi tartu poe juurde, siis tulid kollastes vestides inimesed ja kutsusid meid hoopis teise bussi. Uurisin, et kas nad sõidutavad meid sellega koduukse ette, aga seda nad ei tahtnud teha, hoopis nõudsid allkirju ja selgitusi ja 300 raha ka. Kõige toredam on asja juures veel see, et see buss, kust meid maha korjati, oleks nii kui nii täiesti valesse kohta sõitnud. Lõppes asi siiski enamvähem õnnelikult, tulime kontrollöride bussist välja ja sõitsime järgmise liinibussiga koju ära.

Panen ühe ilusa laulukese ka siia lõppu.

5 comments:

  1. Kalendris jälle pikamaajooksjate hegemoonia. Üldfüüsis, jah, aga 80 päevaga ei tee ju sellist üldfüüsist, et see plahvatusliku jõu aladel midagi mõjutaks. Mööndusega - massi alandamisel on spordis mingi piirini siiski plahvatust kergendav mõju.
    Kas treppe on juba proovida saanud? Kevad tegi vahepeal isegi asfalti paljaks. Viimane aeg oleks lisada harjutuskavva ka jooksuharjutused, minimaalselt pöiajooks, põlvetõstejooks, sääretõstejooks. Šniti nt selle mustamaamehe järgi http://www.youtube.com/watch?v=aH4HVrUPY8s&feature=related

    Mihkel

    ReplyDelete
  2. ma küsin täiesti enda harimiseks ja tõsimeeli, et kas sprinterid, või ütleme hetkel kümnevõistlejad, üldse "pikka" maad ei jookse? kas 6 km on pikk maa juba?
    ja eks tõnni trennigraafik peab sobituma ka pidude ja muude ettevõtmistega.

    ReplyDelete
  3. Kümnevõistlejad võtavad baasettevalmistuse ajal tunniajaseid sörke ette küll, isegi mitu korda nädalas. See on alus muud sorti pingutamisele. Isegi jõualade sportlased kulutavad aeroobsele treeningule 3 tunnikest nädalas. Kevadeks kümnevõistlejad sellisest eraldi sörkimisest vist loobuvad, aga kui nädalas 6-12 trenni teha, tuleb lihtsalt kümneminutiste soendus-lõdvestusjooksude pealt juba paras kilometraaž (minusuguse pühapäevasportlase mõistes). Kuidas seda pidudega siduda, peaks juba treeneri käest küsima.
    Mihkel

    ReplyDelete
  4. Keskmine kümnevõistleja peaks umbes selliseid trenne nädala jooksul tegema:

    1xPER WEEK GYMNASTIC CIRCUIT (Wall rack, rings, pulley, swing rope, high bar, trampoline)
    2xPER WEEK WEIGHT TRAINING CIRCUIT (Inclines, cleans, lunges, step-ups, squats, etc.)
    1xPER WEEK SPEED ENDURANCE TRAINING (10x200m w/ 3 min. rec.)
    2xPER WEEK SPEED TRAINING / HURDLES
    1xPER WEEK HIGH JUMP/ LONG JUMP/ PLYOS (alt. leg, double leg jumps)
    2xPER WEEK POLE VAULT (including competitions) Keep sessions under 15 full jumps.
    2xPER WEEK DISCUS
    1xPER WEEK SHOT/ JAVELIN
    2xPER WEEK CARDIOVASCULAR (3 mile run one day, 5x600 meters the other)
    1xPER WEEK MEDICINE BALL TRAINING
    2xPER WEEK (SPRINT DRILLS)

    ReplyDelete
  5. praegusel kevadisel ajal ei soovita nädalas üle 2 korra (isegi piisab ühest korrast) pikka sörki teha (8 kuni 10 km). selline pikk monotoonne liigutus pole kiiretele lihastele hea. kui pikka krossi teha, siis vahele lisada kõndimist, venitamis/painutamisliigutusi, mõned hüpped ja jooksuharjutused. muidu saab sinust lihtsalt pikamaajooksja, kui nädalas tuimalt 3 korda 6-7 km vantsid.

    ReplyDelete

 
free counters Locations of visitors to this page Bookmark This Site