Proovi sellega otsida!

Custom Search

Jun 14, 2009

Linnuterror

2 päeva pole ennast korralikult välja saanud magada, sest hommikul hakkasid noored peoleod akna taga kisama. Esimesel hommikul ehmatasin täitsa ära, sest see kisa oli nii hull, et ma arvasin et kassi tapetakse. Hüppasin voodist püsti (tegelikult küll kapist välja) ja jooksin akna alla, aga kassi ei tapetudki, ühtegi kassi polnudki läheduses, siis sain aru, et linnud kräunuvad.

Vanarahvas arvas peoleode kohta järgmist:
Peoleo Oriolus oriolus. Seletusmuistendi järele karjub peoleo enne vihma sellepärast, et tal pole luba mujalt vett juua kui puulehe pealt. Uskumuse järgi kuulutab peoleo ehk vihmakassi kräunuv häälitsus peatset vihma, vilistamine päikesepaistelist ilma. Üksikjuhtudel on peoleo ilmumist maja juurde laulma tõlgitsetud kui surmaennet või vallaslapse sündi.

Loodan, et see surmaenne ei olnud, pigem võiks vallaslapse sünnitada!

Magamatusele vaatamata käisin täna hommikul jooksmas. Jooksin mere ääres ja metsateel, nii umbes sada meetrit jooksin kuival liival, agaavastasin et selle peal küll mugav joosta ei ole. Pärast mõõtsin kaardi pealt, et kui pika distantsi läbisin, EO mapi kaardi järgi jooksin 4,0 km, aga Regio kaardi peal läbisin 4,2 km ringi. Nüüd ma siis ei teagi kui palju ma jooksin!

No comments:

Post a Comment

 
free counters Locations of visitors to this page Bookmark This Site