Proovi sellega otsida!

Custom Search

Feb 25, 2010

PEP 2010

2 lugeja mõtteavaldust
PEP on sama pika ajalooga üritus nagu hiina traditsiooniline rahvameditsiin. Sel aastal toimus üritus juba kolmandat korda. PEP lahti kirjutatult on parim Eesti plastikõlu. Kokkuvõttes on üritus selline, et Eesti parimad ilalõuad vaidlevad ja vaidlevad ning siis otsustavad, millise 2 liitrise ballooni sisu kõige mõnusam/rõvedam on.

Võistlejad (tähestiku järjekorras koos tootja poolt avaldatud informatsioonikillukestega):

A. Le Coq Pilsner - 4,2%
A. Le Coq Pilsner on hele ja karge õlu, mille maitse on alati värskendav. Pilsner kustutab ideaalselt janu ja paneb mõtte käima. A. Le Coq Pilsneril on palju sõpru, sest tema kerge iseloom sobib igaühele.

Bear Beer Ice - 5%
Mahe hele õlu, saab aga oma pehme maitse madalatel miinuskraadidel laagerdamisest.

Bear Beer - 4,9%
Rohelise etiketiga, tavapärane lager-tüüpi hele õlu.

Bear Beer - 8%
Kange kui karu. Jääkaru vapper ja samas nii muretu loomus avaldub kõige paremini just selles õlles. Paljud õllesõbrad pole ehk kuulnudki, et musta värvi etiketiga Bear Beer 8%, tuntud ja nõutud kange õlu, pruuliti esmakordselt 1974. aastal hoopiski Taanis ning sellest on saanud erinevate maade õlleturgudel teada ja ostetud õlu. Alates 1997. aastast tehakse Bear Beer´i ka Eestis.

Disel - 5,2%
Disel on jõuline hele õlu, mis eristab tõelised mehed nendest teistest. Heast asjast ei saa meestele kunagi küllalt. Tahaks ikka rohkem ja rohkem. Kaheliitrine Disel on iseäranis hea ühes võtta, kui minnakse meestega koos tõsiseid mehetükke tegema. Suur õlu suurtele meestele. Meestele, kes ei nuta.

Double Bock - 7%
Euroopa rahvad on bock-õlut pruulinud sajandeid. Hele Double Bock on Eestis esimene omataoline kvaliteetõlu. Õllel on oma kanguse kohta meeldivalt kerge maitse, mis muudab Double Bocki jõuliseks, kuid lahedalt joodavaks õlleks. Double Bocki retsepti ja maitseomaduste väljatöötamisel on silmas peetud Eesti tarbija maitse-eelistusi.

Gold Mine Beer - 4,5% 2,5l
Cветлое игристое пиво холодной фильтрации, отличающееся насыщенным и мягким вкусом. Особенность сорта заключается в уникальной комбинации различных сортов хмеля, которая придает пиву неповторимый «золотой» оттенок. Чтобы подчеркнуть уникальный оттенок пива, Gold Mine Beer разливается в прозрачную бутылку и ПЭТ-упаковку. Состав: вода, ячменный солод,хмелепродукты. Экстрактивность начального сусла: 12%. Алкоголь - не менее 4.5% об. Не содержит консервантов. Срок хранения в бутылках 6 месяцев, в ПЭТ - 5 месяцев.

Presidendi Pilsner - 4,2%
Tänu kergele maitsele ja õrnale vahule on Presidendi Pilsner suurepärane januõlu, mis sobib värskenduseks ühtmoodi hästi nii palavasse suvepäeva, kuuma sauna kui rikkaliku söömaaja kõrvale. Õrna humala ja maheda mekiga hele õlu on mõnus kaaslane ka õhtul televiisori ees, kui tööd-toimetused tehtud ja aeg jalgu sirutada ning mõtetele puhkust anda.

Presidendi 8 - 7%
Presidendi kangem ametivend on meelt mööda neile õllesõpradele, kes eelistavad humalasemat maitset ja kangemat kesvamärjukest. Linnastamata tooraine kasutamine on andnud õllele pehmema maitse, tänu millele sobib see kange hele õlu nii janu kustutamiseks kui vaimu lõõgastamiseks. Hea preemia pärast rasket päevatööd, kui väsimus liikmetes ja tugev õhtusöök juba söödud.

Saku Blond Ice - 5%Saku Blond Ice on värskendavalt karge ja pehme maitsega jääõlu, mis külmutatakse valmistamisel miinuskraadideni. Pruulitakse linnastest, humalast, pärmist ja puhtast põhjaveest.


Säästu Kange - 7%
Vahel kange õunaisu vägisi sind aeda kisub.Mõni ubin oksal tukub, teine vahel pähe kukub. Küllap ta on ussi jagu, kelle kodu sinna mahub. Magus maitse klaaril valgel, veidi hapum punapalgsel. Hambad teevad ampsti-ampsti, mitu õuna otsas naksti. Keksides nüüd võidki minna liivakasti mängulinna.

Taurus - 7%
Täiustatud retseptiga Bock õlu on pruulitud puhtast veest, valitud humalatest, heledatest linnastest, siirupist ja Saku oma pärmist.
Taurus on tugeva iseloomuga hele õlu, mis on küll maheda maitsega, aga kange nagu sõnn. Eriliselt isuäratavaks teeb Tauruse ahvatlev lõhnabukett ja rikkalik vaht. Taurus on tõeliste meeste õlu, mis annab ihule rammu ja rahuldab elujanu.

Zürii (tähestiku järjekorras koos minu poolt lisatud informatsioonikillukestega)
 I Kõige jörmimad tegelased - algusest lõpuni
Jauram Jauram - Saabus koos hilisema võitjaga.
Julm Junn - Kuigi keegi ei kutsunudki teda, siis oli esimesenl ukse taga.
Katrin Esimene - Esimest korda maailma osales naine sellisel maskuliinsel üritusel nagu seda PEP on. Ausalt öeldes ei saa ma siiamaani aru, miks üks terve mõistusega neiu üldse sellisel üritusel osaleb. Tegelikult ma ei tea isegi, kuidas ta sinna sattus üldse.
Käi Gotland - Ainuke välismaalane üritusel.
mina - Igati muhe sell selline, kõigile ta meeldib väga!
Tuule Martin - Saabus mustas pidulikus ülikonnas, lahkus minu mütsiga.
Villem Buss - Harilik valvejoodik.

II episooditi esinesid:
Kont
Taavet Kukk
Reet
Tiina
ja ilmselt veel keegi.

Igal züriiliikme hääle kaaluks oli ümmargune üks.

Olgu kohe mainitud, et kui ootad põneva õnnestusi täis õhtu kirjeldust, siis ära parem edasi loe. Politseid ei käinud, turvadega probleeme polnud, midagi ära ei lõhutud, kui üks pannilabidas välja arvata.

Zürii kokku kogunemist oodates sai veidi maitstud klaastaaras õlut, natuke peeti ja veidi Gunnarit. Vaatamata rõõmsale tujule oli väga tüütu oodata, käed värisesid ärevusest ja neelud käisid pidevalt. Mingi hetk olid kõik kohal ja kõlas stardipauk. Esimeses alagrupis ristasid, ausa Vussi poolt toimetatud loosimise tahtel, vedelikud Presidendi pilku, Kullakaevandus, Karu 8 ja Diisel. Selgeks peksupoisiks osutus Diisel, kes sai kõik mängud suureskooriliselt pähe. Karu kaheksale polnud siit kellegist vastast, viimane võitis kõik mängud veenva eduga 6:2. Teisena tagas endale edasipääsu Kullakaevandus.

Täpsemad skoorid ja valitud palad züriiliikmete kollaste hammaste tagant leiab sellest protokollist (Kommentaarid ja küsimused kommentaaridesse!):


B alagrupp oli eelnevaga võrreldes mõnevõrra tasavägisem. Siin võistlesid Presidendi 8, mis on üllatuslikult 7. protsendiline, Karu roheline, Duubel Bock ja Karu Ice. Huvitava tõigana võiks märkida, et Karu roheline kaotas nii bockile kui ka presidendi kaheksale minimaalse vahega 4:5ja seda ka mõlemal juhul pärast pikka vaidlust, ka züriiliikmete omavaheline kähmlus ei olnud kaugel. Viimases mängus läksid aga karud omavahel kokku ja seni autsaideri rollis olnud Karu Ice alistas rohelise karu üsnagi kindlalt ning seega jäi Karu roheline alagrupi viimaseks. Võitja oli Presidendi 8, teise koha saavutas Duubel Bock ja kolmandaks jäänud Karu Ice pääses Lucky loserina veerandfinaali.

 

Tõeliseks surmagrupiks osutus C alagrupp. Seda mitmes mõttes, esiteks otseses, siin grupis olid nii hilisem võitja kui ka teise koha omanik. Ülekantud tähenduses surmagrupp selles mõttes, et tarbitud vedelik hakkas vaikselt oma toimet näitama, mõned züriiliikmed vajusid ajutiselt pikali, teistel tekkis artikuleeritud kõnega aeg-ajalt probleeme, kolmandatel oli mõningaid probleeme tasakaaluga. 
See selleks, surmagrupis võistlesid Blond Ice, Taurus, A. Le coqi pilku ja Säästu kange. Nimesi vaadates võiks arvata, et kaks tugevat ja kaks nõrka osalejat, aga selline arvamus on ekslik. Pilku oli siin ainuke nõrk poiss, kes sai kõik kohtumised selgelt pähe. Blond Ice (piinlik tunnistada, aga tegu on eelmise aasta PEPi võitjaga) osutas nime järgi favoriitidele kõva vastupanu ning mängis mõlema vastu viiki, mis tagas talle lõpuks teise koha. Võitis Taurus, aga sugugi mitte nii kindlalt kui teiste alagruppide võitjad, kes mõlemad kogusid kolm kindlat võitu, Tauruse kontole jäi kahe võidu kõrval ka üks viik. Säästu Kange ei suutnud enamat kui kolmas koht, aga sellest piisas, et Õnneliku kaotajana edasi pääseda.




Grupid läbi,
pärad joodud,
sai ka leib ära söödud,

Veerandfinaalid toimusid kõige ausama võimaliku formaadi kohaselt:
A1 vs. B2
C1 vs. B3
B1 vs. C3
A2 vs. C2
Tabeli ülemises pooles asuvates veerandfinaalmängudes oli üks plastikõlu teisest kidlalt parem. Duubel Bock saavutas enda kohta äärmiselt kesise tulemuse ning pidi Karu kaheksale 6:2 alla vanduma. Taurus sõitis Karu Icest 7:1 üle, ainuke züriliige, kes siin valesti otsustas oli Junn.

Tabeli alumise osa mängud kulgesid palju pikemate vaidluste saatel. Kõige pealt läksid vahtupidi kokku Säästu kange ja Presidendi 8. Zürii nuusutas ja maitses või tegelikult proovis võimalikult vähe maitstes oma topsi sisu ära tarbida. Tulemus oli aga viik neli nelja vastu. Zürii vaidles edasi, prooviti kaaskannatajaid oma otsust muutma sundida, aga see ei õnnestunud. Väljas oli juba pime. Lõpuks otsustas Kont, kes oli tugevate medikamentide mõju all ja ei tohtinud alkoholi nuusutadagi, et midagi ei jää üle ning maitses mõlemat, krimpsutas nina ja teatas võitja, hiljem selgus, et selleks osutus Säästu Kange. Neljas veerandfinaal kujunes veel pikemaks, tagant järgi mõeldes oli see täiesti mõttetu, sest seal osalesid kergema kaalukategooria poisid Blond Ice ja Kullaauk, aga siis me seda ei teadnud. Nii tulist vaidlust kui siin oli pole enne ega pärast seda PEPi pikas ajaloos kohatud. Asja lahendas jällegi Kont ja edasi pääses Kullakaevandus.

Esimeses poolfinaalis said kokku Karu 8 ja Taurus, üsnagi napilt 5:3 jäi peale Taurus, aga ürikutes seisab, et see tulemus on vaieldav. Ma ei oska täpsemalt kommenteerida, mida siin vaielda on, 5 on ju selgelt suurem kui 3? Samas olen ma ise oma parema käega selle sinna üles märkinud. Ja kui keegi tahabki vaielda, siis nüüd on hilja, võitja on selge ja hilisemaid pretensioone ei arvestata. Teises poolfinaalmängus saavutas Säästu kange sama skooriga võidu Kullakaevanduse üle. Siin ei ole midagi vaieldavat!

Neljandat kohta välja ei mänginud, selle asemel jõime pärad ära.

Finaalis kohtusid vanad sõbrad C alagrupist. Kui tookord jäi peale Taurus skooriga 5:3, siis nüüd ei jätnud Säästu Kange vastasele võimalustki ning võitis 8:0.


Tulemused:
PEP: Säästu Kange

Ka väga hea plastikõlu: Taurus

Pole paha plastik: Bear Beer 8, Gold Mine

Natuke vähem plastikõlu: Blond Ice, Bear Beer Ice, Double Bock, Presidendi 8

Nende asemel osta juba parem klaastaaras õlut: A. Le Coq pilsner, Bear Beer 4,9, Disel, Presidendi Pilsener

Ajaloolise töe huvides olgu mainitud, et paljud züriiliikmed suundusid edasi pudeli õlletestile, kus nad kuuldavasti kordamööda ja korraga pidevalt magama jäid. Üks sai veel enne sinna jõudmist purjus peaga rattaga sõitmise eest trahvi ka. Teisel lendas järgneval päeval põhi alt ära ning ta roojas reoveepuhastusjaamas ekskursioonil olles puhastusjaama ette. Kolmas jõi sealsmas puhastusjaamas "puhastatud" vett.

Muidu, see ka, et kallid züriiliikmed Junn, Käi, Jauram ja Taavet Kukk olge nii meeldivad ja makske mulle 100 raha osalustasu! Suure ähmiga läks kohe meelest ära küsida.

Kui keegi osalenutest arvab, et ma kirjutasin miskit valesti või jätsin kirjutama, siis andke teada ja viime täpsustused sisse!

Feb 22, 2010

Kutse üritusele

3 lugeja mõtteavaldust
Kui tunned, et järgnev tekst käib sinu kohta, siis oled oodatud osalema üritusel PEP 2010.

Vabariigi aastapäev on kätte jõudmas ning ei Toomas-Hendrik ega Evelyn pole sulle kutset saatnud. Ilmselt ei pingviinide paraadile ei pääse. Samas arvad, et oled piisavalt tähtis, edukas ja silmapaistev, et võiksid paraadil osaleda. Või ei ole, erilist vahet pole. Tule üritusele, kus selgub parim Eesti plastikõlu 2010. Anna oma tulekust enne kindlasti teada!

Kaasa võid võtta hea maitsemeele, samas ilma selleta on muidugi mugavam.

Feb 17, 2010

Lõbus vastlapäev

0 lugeja mõtteavaldust
Olin lõpuni veendunud, et sel vastlapäeval vanarahva traitsioone ei austa ning hernesuppi ei söö. Ei söönudki! Vastlakuklit ka ei söönud. Vurri ka ei teinud. See-eest mõned tekiilad tegin ikkagi.


Oli juba varane õhtu, kõrvaklappides mängis klamydia, olin sügavasti süvenenud exceli tabelitesse. Korraga lajatas mingi rusikas vastu vasakut õlga, võpatasin ehmatusest ja vaatasin mind riivanud rusikat. Nagu selgus oli selle omanik Vuss minu kõrval seismas, nägu peeretas peas ja küsis:"Noh, lähme vastlaliugu ka tegema?" Vastasin:"Ee...ma ei tea...no lähme ikka, jah."


Kiirustasime, et enne kümmet poodi jõuda, sest peale seda enam kelgumääret ju ei müüda. Pudelitäis määret taskus passisin veidi aega poe ees. mingi vunts hiilis lähemale ja ma arvasin, et küsib midagi sellist:"Peremees, peremees ega mõne krooniga toetada ei saa?" Aga ei juhtunid nii, vana küsis hoopis, et miks ma mütsi ei kanna. Vastasin, et kannan küll, alati kannan, kui külm ilm on ja mitte ainult mütsi, vaid tihti panen kapuutsi ka veel pähe ja et ma ise ei saa ka aru inimestest, kes talvel paljapäi käivad. Vana kiitis takka, et õige, õige. Siis läitis priima ja korkis uue bocki lahti ning teatas: "Tervise eest peab ikka hoolt kandma!"


Kassitoomelt sõitsin igasuguste võimalike ja võimatute asjadega alla, aga ma ei viistsi sellest kirjutada, lähen hoopis magama.

Feb 16, 2010

Tasuta tarkus

0 lugeja mõtteavaldust
Täna juhtusin televiisorikastist suusaspordi teemalist ülekannet jälgima. Spetsialistid telekas rääkisid, et hõbe on hea ja ega kõige kirkamast ja säravamast medalist ka palju puudu ei jäänud. Vuss oli ka teleka ees. Paljud võibolla ei tea, aga vaidleb pidevalt telekaga... enamasti koguaeg kui juhtub vaatama. Nii ka seekord, ta teatast tähtsalt, et hõbe on ju kirkam kui kuld. See ongi tänane tarkusetera!

Inimese silm on kõige tundlikum 555 nm pikkuse valguse suhtes ning selle valguspikkuse juures peegeldub kullalt umbes 80% sinna langenud valgusest, aga hõbedalt üle 90% (wiki).

Siit ka järeldus: Ärge uskuge, mida tavaline ajakirjandus teile valetab, lugege parem minu blogi. Siin on 100% puhas tõde!

Feb 13, 2010

Käisin ükspäev peol

1 lugeja mõtteavaldust
Kui ma meeldivalt ebakaines olekus koju jõudsin ja uksest sisse astusin, siis oleksin äärepealt selili lennanud, sest künnisel vedeles lusikas. Kuidagi õnnestus siiski püsti jääda. Enne seda olin leidnud ühe lusika koridorist, teise liftist ja kolmanda alt fuajeest(olgu ääremärkusena öeldud, et avastasin praegu, et fuajee on eriti tore sõna...fuajee, fuajee...). Kõik lusikad olid üleni kaetud valge kreemja ollusega ja lusikatega läbisegi vedeles kõikjal tühje ja pooltühje kohupiimakreemi topsikuid. Ise kahtlustan et selle kunstiloomingu autoriks on Villem Buss.

Miks ma arvan, et selle sigaduse põhjustaja Vuss on? Esiteks, alati kui majas mingi jama on, siis on Vuss asjaga kuidagimoodi seotud. Teiseks, oli kahtlusalune tol hommikupoolikul täis kui seaema(täpsustuseks: see on emis). Samal hetkel kui mina koju jõudsin helises Vussi äratuskell ja ta hakkas rongi peale minema, et Jänedale talvekooli sõita. Aga veel enne kui ta minema läks jõudsime rääkida teemal, et tore õhtu oli. Vestluse käigus toppisin talle kotti ühe tellise, ühe hantli ja pool kurki. Võileiva grilli tahtsin ka talle kotti toppida, aga see ei mahtunud kuidagi, nii et asetasin selle lihtsalt koti peale. Iga normaalne inimene oleks märganud kahtlast tegevust, mida tema koti kallal ellu viidi, aga nagu mainitud siis Vuss oli nii täis, et ta poleks isegi oma vasakul käel ja paremal jalal vahet teinud. Kolmas põhjus, miks ma Vussi ühika reostamises mustade lusikatega kahtlustan, on see, et ta ei saanud peale pidu tuppa sisse ja magas mõnda aega koridoris/liftis/fuajees.

Meil on selline süsteem, et me hoiame toa võtit esikus, siis ei pea seda igalpool kaasas tassima. Ma ei hakka ütlema kus täpselt, muidu tulete äkki asju varastama. Samas on kõige väärtuslikum asi toas minu 200 kroonine lips, nii et ma võin võtme asukoha reeta. See asub külmkapi peal oleval teise riiuli keskel saiapuruga taldriku ja maitseainete vahel. Tol õhtul kui pidu oli, siis panin ma võtme millegipärast teisele poole taldrikut...no ja kujutate ise ka ette, et sealt seda ei leia ju, sellepärast veetiski Vuss suure osa õhtust ukse taga. Mingi hetk sai ta mind kellegi telefoni pidi kätte ja hea inimene nagu ma olen - juhendasin ta uksest sisse.

Nagu öeldakse, et ükski heategu ei jää karistuseta. Nii läks ka seekord, hommikul suundusin külmiku juurde, et sealt juust välja võtta, et siis selle küljest leiva peale viilakaid lõigata. Külmkapis juustu ei olnud, küll aga oli seal, kus muidu on võti, mingi kahtlane kollane hambajälgi täis pallike. Huvitav, huvitav...kust see sinna sai?

Mitmed tunnid varem, kui ma veel ei osanud aimatagi, mis minu juustutükikesega juhtuma hakkab, esineses noortele oma uue teatritrupiga. Truppi kuulusid peale minu veel Vuss ja Tuule Martin.

Lühike arvustus:

„Miks Näärivana hilineb? Kuidas pärdik kooli läks?” on lugu ühest pisikesest pärdikust troopika saarel Madakaskari külje all ja sellest, kuidas aeg pärdikut ja tema tegusid muudab või ei muuda. Räägitakse ja elatakse nii Eesti vabariigi kui ka kommunismi ja punaparteide aega. Autor jutustab oma lugu läbi erinevate tegelaste. Etendus jaguneb justkui piltideks: istutakse ja jutustatakse lugusid, kohtutakse sadamakail, peetakse koosolekut. Esialgu on lavastuse tase veel pisut kõikuv: on nõrgemaid kohti, on äärmiselt emotsionaalseid hetki, on pilte, kus teatritrupp näitab end maksimaalses headuses. Stseenidest jäid enim meelde kohtumised pärdiku jõudmine kooli I vaatuse teises pooles, samuti koosolek, kus oli näha harrastusteatrile omast mängulusti. Just seda mängimise rõõmu oleks tahtnud veel rohkem näha, ent küllap andis seekord tunda esietenduse närv. Lisaks värvikatele piltidele on loos tähtsal kohal ka lavakujundus, kostüümid ja muusika. Kui lavastuse põhiloona kõlav „Pärdiku valss” nii sobilikult vaatajadki troopika rütmile häälestab, siis vahepalade jazzihelid mõjuvad vastupidi kummastavalt. Inimhäältega segatud smoothirütmid sobivad maavillase looga kokku nagu mesi ja sardiinid. Kas on lavastajad taotlenud sellega loo ajatust, jääb esialgu mõtlemisaineks.

Ahaa, eelnev lõik on tegelikult must huumor. Tegelikult oli nii, et Tuul mängis värsket koera sitta, kes lavanurgas lõhnas ja auras, mina olin kaljukindel koolimaja ja Vuss oli pärdik, kes kooli läks. Lühike ja lööv!

Tormilise aplausiga nõuti meilt lisalugu. Tulime rahva soovile vastu ja improviseerisime ka teise osa "Miks Näärivana hilineb? Kuidas pärdik koju läks?" Rahvas üritas meid uuesti lavale tagasi kutsuda, aga korraldajad ei lubanud millegipärast.


P.S Hommikuks oli mul punane anarhia märk põsel, kes teab, kust see sinna sai, see saab auhinna.

Feb 11, 2010

Kuidas rikkaks saada?

0 lugeja mõtteavaldust
Head uudised! Üks lollike on jälle juures.
Soovitan teil juba neid kaste varuma hakata!


Teen siin kokkuvõtte, kes mulle kastikese märjukest kingivad, kui ma 3000 punkti täis peaks saama:

1. Kont
2. Londo
3. Axi
4. Kati
5. Jauram *
6. Pluuto
7. Mait **

8. Karl Lont***
9. Detsibell


Juhin tähelepanu asjaolule, et nimekiri on tagumisest otsast igatpidi avatud. Kui sa tunned, et hoolid Eesti rahva tervisest ja üldisest heaolust ning tahad toetada rahvasporti, siis liitu listiga! Liituda saab nii: i kirjutad siia kommentaari, ii kirjutad mulle, iii helistad mulle. Alaealiste puhul on vaja vanemate kirjalikku luba!

Feb 10, 2010

Uued tossud!

3 lugeja mõtteavaldust
 
Vot sellised ostsin Tallinnast! Maksid tuhat raha, aga ma sain kümneniku võrra odavamalt.
Kuidas meeldivad?

Feb 9, 2010

Televiisorimees

4 lugeja mõtteavaldust
Ammu sõpru pole näinud, sõbrad mind ei huvita
Sest telekat on mõnus vaadata 
 Jaagup Kreem

Tegelikult plaaninisin sellest mitte kirjutada, aga kuna kõik muudki korrutavad, et nägid mind telekast või küsivad, et mida ma piilusin seal. Ei piilunud midagi, lõbus matkasell olin hoopis, matkasin läbi Eesti! Kui täiesti aus olla, siis ma tervet matka ei läbinudki, aga 8 ja pool matkakilomeetrit sain kirja ikka.

Kes mainitud juppi telesaates näha tahab, see saab seda teha nii: läheb siia, siis -> TV3 Uudised-> 06.02.10 Nädalalõpp -> kerib klippi edasi kuni jõuab aega 13.40 -> vaatab.

Tundub, et millegipärast ma meeldisin kaameramehele, sest ta tahtis koguaeg mind filmida. Samal ajal, kui matka algusest lõpuni läbinud tegid grupipilti, filmis kaameramees hoopis mind. Eks ma kasutasin juhust ja poseerisin ka natuke, aga õnneks oli see osa pärast välja lõigatud.

 Muidu oli see matkaseltskond päris tore rahvas. Julgesin neid isegi tuppa magama lubada, välja arvatud Kuldar, kes magas saunas.

Nojah, üks must lammas oli ka ikka seltskonnas. Selleks oli Martin Hüljes alias Hülge Martin alias Götlandi käi alias Silts alias Saaremaa jorss alias....Vanasti oli heal lapsel mitu nime, aga elu õpetab, et see seaduspära tänapäeval enam ei kehti.

Igatahes tüüp tuli teisel päeva õhtul kohale. Sõitis Tartust Tallinna ja Tallinnast Pärispeale, selleks kulus nii umbes 5 tundi. Jõudis vist korraks saunas käia, siis jõi kaks bocki ja kaks sassi, sonis mõned minutid, kuidas surnud Harilaiu Mann ta läbi palkseina viskas ning jäi kamina ette magama. Hiljem tuli tuppa, kukkus mu vanemate voodi ette maha ja jäi uuesti magama.

Aga elu on imelik! Ema ütles järgmisel päeval, et nii toredad matkasellid olid ja isa lisas, et hoopis kultuursemad, kui need kes sul siin üksaasta kraavi kaevasid (Vuss, DB, Sült ja mingid naised).

Rekordisadu

6 lugeja mõtteavaldust
Täna juhtus üpriski produktiivne hommikupoolik olema. Püstitasin koguni kaks isiklikku rekordit, millega kahjuks kummagagi väga rahul ei ole.

Esimene neist oli 400 meetris. Alguses panin mõnusasti liduma, tunne oli hea ja kiirus kiire. Esimesed 250 meetrit lendasin raja pealt nagu Ants Antson jää peal, aga siis enam jõudu ei jätkunud. Ülejäänud distantsi läbisin aeglaselt nagu elevant soos. Punnitasin küll, aga edasi ei liikunud, päris lõpus enam ei punnitanud ka...võibolla oleks 1-2 sekundit kiiremini suutnud joosta. Aeg oli igatahes umbes 79 sekundit, see riistapuu, mis mul kasutada oli, täpsemat mõõtmist ei võimaldanud. Eks tuleb kiiruslikku vastupidavuse trenni teha, siis saab aja paremaks natuke.

Proovisin, mida ennustaja uue 400m rekordi põhjal mu tulemuseks pakub. Ennustaja arvates olen ma praegu 1600 punkti vormis. Ise olen muidugi veidi paremal arvamusel!

Teise rekordi püstitasin teibaga hüppamises, mida ma esimest korda elus proovisin ilma promillideta teha. Ei olnudki nii hirmus, kui ma kartsin! Algkõrgus 1.15 või 1.20 alistus kohe mängeldes päris esimesel katsel. Järgmine kõrgus 1.35 õnnestus paaril esimesel korral teibaga maha tõmmata, aga kolmandal katsel lendasin üle. 1.55 oleks ka peaaegu alistunud, aga siis läks hoojooks sassi. Putkul õnnestus 2.05 alistada. Kui paar korda veel harjutada, siis peaksin ma ka sama kaugele jõudma!

Tegin tabelis uued rekordid boldiks! Edaspidi kui tuleb uusi tulemusi, siis juhtub samamoodi.

Feb 3, 2010

E-riik

0 lugeja mõtteavaldust

Nii tore, et igast uksest ja aknast reklaamitakse, et meil on e-riik. Üks väike näide, kui e see riik ikka on.

Mul oli vaja ühte väljavõtet vaja. Algul arvasin, et saan neti teel asja aetud, aga peale kiiret külastust politse- ja piirivalveameti kodulehele selgus, et asjatoiming tuleb sooritada lähimas politsei esinduses. Üritasin uurida ka seda, et mis päeval võmla avatud on, aga tutkitki. Sellist kallist informatsioonijupikest ei ole raatsitud internetti üles riputada. Ühel heal päeval võtsin jalad selga ja astusin võmmide juurest läbi. Tegelikult üritasin astuda, aga kuna uks oli kinni, siis taipasin, et sel päeval nad ei tahagi rahvaga suhelda.

Aga ega ma ei jätnud jonni, läksin uuesti ühel teisel päeval, mil putka lahti oli. Aga ega pikka juttu ei olnud, teatati, et enam sellist asja võmlast ei saa, tuleb hoopis KMAsse minna. Nojah, eks ma siis läksin. Kirjutasin avalduse ning nüüd pean 30 päeva ootama, siis tuleb posti teel asi mulle koju.

Asjad on ikka imelihtsad!

Muidugi minu meelest saaks asja ka nii ära korraldada, et kirjutad avalduse onlines valmis ja siis mingi päss vastavast ametist saadab sulle maili teel vastuse...aga no liiga palju head ka ei tasu vist tahta.
 
free counters Locations of visitors to this page Bookmark This Site