Proovi sellega otsida!

Custom Search

Jun 30, 2009

Trenn kellaga

0 lugeja mõtteavaldust
Eile sain pulsikella tagasi.
Kuna nüüd on kell, mis aega näitab, siis otsustasin edaspidi aja mitte distantsi põhiselt jooksu mõõta. Arvan, et esialgu on sobilik joosta 45 min või mõni natuke rohkem. Täna nii tegingi, selle ajaga jõudsin joosta koguni 6,2 km.

Arvutasin kilomeetriaja ka välja, nagu selgus siis jooksen kilomeetri umbes 7 minuti ja 45 sekundiga. See on selline tempo, et kui veel hoogu maha võtta, siis läheks tasakaalu hoidmisega raskeks.

Jun 29, 2009

Oh, juudas!

4 lugeja mõtteavaldust
Täna jälle trenni ei tee!

Eile läksin Ümerasse, et lõunaks midagi süüa osta. Poes oli see vastik Detsibell, kes ütles et ärgu ma ostku süüa, tal on liha üle, mida võiks grillida. Liha kõrvale lasime mõned õlled ja siis pärast veel mõned ja siis tulid juba Liivimaa palsam ja mingi vene viin ja muud asjad, mida enam ei mäletagi.

Ja ma veel mõtlesin, et nüüd mõnda aega ei joo. Kalkun ka mõtles, et muneb, aga näe, sittus hoopis!

Jun 28, 2009

Võitja on selgunud!

3 lugeja mõtteavaldust
Kokku siis koguni kolm vastajat!

1. Peakate: Rätik või müts?
Pakuti nii rätikut kui mütsi, aga võta näpust xumbki ei olnud õige vastus. Mul on juukseid niigi liiga palju, kui sinna otsa veel midagi toppida, siis sureks kuuma kätte ära! Muide, üleeile oli mul juba enne jooksma hakkamaist palav, aga mingi tüüp jooksis mulle vastu pikkades tressides ja villane müts peas. Kui ta saunaskäimise MMks just ei treeninud, siis vist oli aju tal selle mütsilotu all hauduma läinud.
Veiko=0, Lont=o, Madli=0

2. Prillid: On või ei ole?
Ega jooksmine pokker ei ole, et ma oma silmi peitma peaks!
Veiko=1, Lont=0, Madli=0

3. Särk: Palju maksis?
Vastus oli siin blogis olemas ju, aga mõni vastas ikka valesti.
Veiko=2, Lont=1, Madli=0

4. Püksid: Lühikesed või pikad?
Lühikesed ikka! Mitte küll just nii lühikesed kui need:

Veiko=3, Lont=2, Madli=1

5. Sokid: Mis värvi?
Erinevat värvi! Siin vist võib kõik vastused õigeks lugeda.
Veiko=4, Lont=3, Madli=2

6. Tossud: Suured või väikesed?
Väikesed ikka, pigistavad natuke, eriti üks, sest teine rebenes õmblusest lahti ja on sellepärast palju mugavam. Tegelikult peaks uued ostma, aga ma ei tea milliseid osta ja raha ka väga raisata ei ole.
Veiko=5, Lont=3, Madli=3

Võitis Veiko, kes kordusõppustelt sügelised või midagi sellist sai, nüüd äkki Sal-Saller laulab asja ilusamaks!
Kätte saab Nooruse1-404 lõunast hilisõhtuni!

Jun 26, 2009

Kalender

1 lugeja mõtteavaldust
Hannes arvas, et mul võiks olla kalender, kust kohe vaadata saab, et millal ja kui palju trenni tehtud on. Kulutasin sellele selle osa tänasest päevast, mis piiciiaaritamisest ja deegeegee-ee geelitamisest üle jäi. Palju vaeva ja aega raisanud, sain aru (Veiks aitas ka!) et tegelikult on lihtne! Ära tegin, nüüd võite imetleda!

Trennist ka natuke! Eile oli tegelikult päris vastik joosta. Üks asju mis mulle üldse ei meeldi on kuumus ja selle eest ära jooksmisel on soovitule vastupidine efekt. Kuumuse käest pääsemiseks olen mõelnud välja kaks lahendust.

1) Varem üles ärgata. See on halb variant, sest mulle meeldib ärgata, siis kui ma tahan, mitte siis kui kell heliseb.

2)Hiljem üles ärgata. Jällegi halb variant, sest tahaks magama minna just siis kui uni tuleb ja tahtmine on.

Kolmas variant on kuumus ära kannatada.

Jun 24, 2009

Vahekokkuvõte

3 lugeja mõtteavaldust
Küsimusele Kas Tõnn saab 10ne alaga 3000 punkti täis? on hetkel vastanud ümmargune arv lugejaid, täpselt 19 inimest.
Tulemus on selline:


Kõige suurem hulk inimesi, kes ei usu et sitast saia saab, peab ettevõtmist üheks suureks naljaks. 10% vastanutest on sellised, kes kas ei saanud küsimusest aru või protesteerivad millegi vastu. Mõned inimesed on valinud sobivaimaks mittemidagiütleva vastusevariandi, et nad eriti ei usu ettevõtmisse. Ainult 15% vastanutest usuvad, et asi võib õnnestuda.

Ja siis on kolm tegelast, kes on avaldanud valmisolekut Keskerakonda astuda. Neile on siin natuke lugemismaterjali: Keskerakonna põhikiri ja Eedu.
Mainitud põhikirjast siin väike lõik liikmeks saamise kohta.
2.1. Liikmeks vastuvõtmise kord

2.1.1. Keskerakonna liikmeks võib saada vähemalt 18-aastane teovõimeline Eesti kodanik, kes järgib erakonna põhikirja ja tunnustab erakonna programmilisi seisukohti.

2.1.2. Isiku võtab Keskerakonna liikmeks piirkonna juhatus isiku kirjaliku avalduse alusel erakonna osakonna juhatuse ettepanekul. Avaldusel peab olema kahe Keskerakonna liikme soovitus, kes on erakonnas arvel olnud vähemalt aasta.

2.1.3. Osakonna juhatus vaatab avalduse läbi selle saamisest alates kahe nädala jooksul ning edastab avalduse koos osakonna juhatuse seisukohaga kahe nädala jooksul piirkonna juhatusele.

2.1.4. Piirkonna juhatus otsustab liikmeks võtmise avalduse saamisest alates ühe kuu jooksul ning edastab avalduse kahe nädala jooksul erakonna juhatusele.

2.1.5. Juhatus teeb liikmelisuse registreerimise ühe kuu jooksul. Otsus tehakse avaldajale kirjalikult teatavaks erakonna juhatuses registreerimisest alates kahe nädala jooksul.

2.1.6. Kui erakonna juhatus teeb liikmelisuse registreerimisest keeldumise otsuse, saadetakse taotleja avaldus uueks läbivaatamiseks piirkonna juhatusele.

2.1.7. Liikmeks vastuvõtmisel tekkivad vaidlused lahendatakse erakonna juhatuses, aukohtus ja kongressil. Kongressi otsus on lõplik.

2.1.8. Keskerakonna liikmele antakse fotoga liikmekaart.

Vastava avalduse leiad siit.

Kes veel vastanud ei ole, siis tehku seda julgesti, aega veel on.

Jun 21, 2009

Mälumäng!

6 lugeja mõtteavaldust
Kuna paljud loevad, aga kommenteerida ei viitsi, siis võtame selle vastu midagi ette. Paar küsimust mu jooksuvarustuse kohta, kes kõige rohkem õigeid vastuseid kogub, see saab auhinnaks Smilersi live unplugged CD ja DVD . Vastata saab järgmise pühapäevani, vastus tuleb jätta kommentaariumi, nimi või mingi selline asi võiks ka üles täheldatud olla. Võitja peab ise oma auhinnale järgi tulema!
Küsimused:

1. Peakate: Rätik või müts?
2. Prillid: On või ei ole?
3. Särk: Palju maksis?
4. Püksid: Lühikesed või pikad?
5. Sokid: Mis värvi?
6. Tossud: Suured või väikesed?

Jun 20, 2009

trenn või elu

0 lugeja mõtteavaldust
Raske on treenimist päris eluga kokku sobitada! Eile oli tippkeskuse seminar, väljasõit oli juba 11 hommikul. Aga ajasin ennast varakult üles ja jõudsin varem jooksmas ära käia. Seminar lõppes muidugi jälle zavoodis ja enne hommikut koju ei jõudnud. Ärkasin 5 paiku õhtul, enesetunne on üllatavalt hea, kui arvestada palju eile alkoholi kõrist alla sai kallatud. Täna lükkan trenni õhtusse, aga ära ei jäta!

Mõtlesin, et mul siin blogis liiga vähe pilte, panen siis ühe ilusa ja asjakohase... üle ei tasu pingutada.


http://izismile.com/2009/03/26/15_embarrassing_moments_in_sports_15_photos.html

Jun 19, 2009

johhaidii! Üks kast veel juures!

0 lugeja mõtteavaldust
Üks päev ei saa ju ainult halb olla! Midagi head pidi ka juhtuma!


Teen siin kokkuvõtte, kes mulle kastikese märjukest kingivad, kui 3000 punkti täis peaks saama:


1. Kont
2. Londo
3. Axi
4.Kati

Juhin tähelepanu asjaolule, et nimekiri on tagumisest otsast avatud. Kui sa tunned, et hoolid Eesti rahva tervisest ja üldisest heaolust ning tahad toetada rahvasporti, siis liitu listiga! Liituda saab nii: i kirjutad siia kommentaari, ii kirjutad mulle trelvik@gmail.com, iii helistad mulle. Alaealiste puhul on vaja vanemate kirjalikku luba!

Jun 18, 2009

Õnnetus juhtus!

0 lugeja mõtteavaldust
Eile oli puhkepäev! Aga oleks ma ette teadnud, mis eile õhtul juhtuma hakkas, siis poleks puhkepäeva endale lubanud.

Detsibell helistas ja kutsus mind Nooruse 7a kõrval asuvale kommunaalmaale lõket tegema ja vorste küpsetama. Tuul oli ka seal ja ta pakkus mulle õlut, sellest hakkas asi arenema... pärast instast leitud veini, glögi, õllede ja jäägermeistri ära joomist jõudsime pubisse 16 kannu (tuntud ka nime all peksuparadiis) ja sealt edasi juba zavoodi nagu ikka. Igatahes kui ma hommikul 7 paiku koju jõudsin, siis oli kõht jube tühi ja sõin purjus peaga halvaks läinud leiba. Ärgates selgus, et selle leiva söömine oli suur viga! Sain sellest päris koleda toidumürgituse, terve päeva on selline tunne olnud, nagu eelmises postituses kirjutasin.

Ega ma alguses ei saanudki aru, et millest halb olemine tingitud oli. Aga kuna Vussil oli ka väga halb olla ja tema oli ka alkoholi mõju all seda leiba närinud, siis järelikult oli leib saastunud. Peaks selle leiva ära viskama!

Kuna enesetunne on nagu ta on, siis pidasin kõige targemaks täna trenn ära jätta! Vaatamata sellele, et tegin endale reegli, et kahte puhkepäeva järjest ei saa.

oi oi oi

0 lugeja mõtteavaldust
halb on olla
paha on
pea valutab
selline tunne on, et kohe hakkan oksendama
liigutamine on ebameeldiv
mõtlemine on raske
üldse pole hea

Täna jääb trenn ära!

Jun 16, 2009

Sain ühe kasti veel juurde!

0 lugeja mõtteavaldust
Juhtus nii, et istusin labori arvuti taga, et PCRi koguste arvutamise protokolli printida. Samal ajal samas kohas oli ka Hannes (Hannes on seesama kes Londogi, vahel võib teda Luidaks ka kutsuda, heal lapsel mitu nime). Siis Hannes mulle ütleski, et Axi oli minu üritusest kuulnud ja lubas, juhul kui ta elus on ja pankrotis ei ole, mulle õnnestumise korral kasti õllet kinkida.

Teen siin kokkuvõtte, kes mulle kastikese märjukest kingivad, kui 3000 punkti täis peaks saama.

1. Kont
2. Londo
3. Axi

Juhin tähelepanu asjaolule, et nimekiri on tagumisest otsast avatud. Kui sa tunned, et hoolid Eesti rahva tervisest ja üldisest heaolust ning tahad toetada rahvasporti, siis liitu listiga! Liituda saab nii: i kirjutad siia kommentaari, ii kirjutad mulle trelvik@gmail.com, iii helistad mulle . Alaealiste puhul on vaja vanemate kirjalikku luba!

Ostsin särgi!

0 lugeja mõtteavaldust
Eile käisin kaltsukas!
Polnudki ammu käinud ja avastasin, et tänapäeval müüakse koos teiste kasutatud asjadega ka tampoone. Eks masu ajal sobivad ka secondhand tampoonid, mis teha rasked ajad.
Mina tampoone küll ei ostnud, oma raha raiskasin hoopis FC Barcelona särgi peale. Särk oli jube kallis, 65 krooni ilma püksteta.

Täna tegin uue särgiga esimese trenni. Päris hästi läks, tuuletakistus oli palju väiksem kui vana särgiga.

Jun 14, 2009

Linnuterror

0 lugeja mõtteavaldust
2 päeva pole ennast korralikult välja saanud magada, sest hommikul hakkasid noored peoleod akna taga kisama. Esimesel hommikul ehmatasin täitsa ära, sest see kisa oli nii hull, et ma arvasin et kassi tapetakse. Hüppasin voodist püsti (tegelikult küll kapist välja) ja jooksin akna alla, aga kassi ei tapetudki, ühtegi kassi polnudki läheduses, siis sain aru, et linnud kräunuvad.

Vanarahvas arvas peoleode kohta järgmist:
Peoleo Oriolus oriolus. Seletusmuistendi järele karjub peoleo enne vihma sellepärast, et tal pole luba mujalt vett juua kui puulehe pealt. Uskumuse järgi kuulutab peoleo ehk vihmakassi kräunuv häälitsus peatset vihma, vilistamine päikesepaistelist ilma. Üksikjuhtudel on peoleo ilmumist maja juurde laulma tõlgitsetud kui surmaennet või vallaslapse sündi.

Loodan, et see surmaenne ei olnud, pigem võiks vallaslapse sünnitada!

Magamatusele vaatamata käisin täna hommikul jooksmas. Jooksin mere ääres ja metsateel, nii umbes sada meetrit jooksin kuival liival, agaavastasin et selle peal küll mugav joosta ei ole. Pärast mõõtsin kaardi pealt, et kui pika distantsi läbisin, EO mapi kaardi järgi jooksin 4,0 km, aga Regio kaardi peal läbisin 4,2 km ringi. Nüüd ma siis ei teagi kui palju ma jooksin!

Jun 12, 2009

kolmas trenn

0 lugeja mõtteavaldust
Tahtsin täna hommikul kohe peale ärkamist pulssi mõõta! Väga hästi ei õnnestunud, sest ärkasin hirmsa sooviga urineerida. Õnneks seekord esikus õli maas ei olnud ja ma pääsesin ilma takistusteta vetsu. Siis ronisin voodisse tagasi ja lamasin mõned minutid ja mõõtsin pulssi, sain 58 lööki minutis. Internet ütles, et alla 60 löögi lööb sportlaste süda. Süda töötab hästi järelikult. Mõõtsin päeval arvuti taga istumise pulssi ka, see oli 72 lööki minutis. Villu ütleks, et pole paha!

Eile otsisin sahtlipõhjast pulsikella üles, et kellasepal patarei ära vahetada lasta. Hommikul uurisin, et kuidas kell lahti käib, ja panin siis selle käest ära. Aga kuhu??? Tund aega otsisin aga ei leidnudki! Plaanisin juba suuri otsimistalguid, kuid tosse jalga toppides avastastasin, et otsitav kell oli põrandal maas.

Kellasepa juures ei käinudki, aga jooksmas käisin küll! Säärelihased andsid poole jooksupealt märku, et nad ei ole veel valmis iga päev ringi lippama. Homme teen puhkepäeva!

Jun 11, 2009

Kehakaalust

0 lugeja mõtteavaldust


Kõige pealt ütlen igaks juhuks ära, et mis on kehkaal, et tähenärijad närimismaterjali ei saaks.
Kehakaal ≠ Keha kaal
Kehakaal = Keha mass

Eile ronisin kaalu peale ja kaal näitas mulle 101kg. Villu Reiljan ütleks, et pole paha!
Aga arvutasin kehamassi indeksi, milleks sain 31. Uurisin selle numbri kohta internetist natuke andmeid:
You have a high BMI-value which might mean that you are overweight. Overweight is a common problem for a lot of people. There has been shown that overweight causes a lot of different conditions that are hazardous to your health. A more active lifestyle with a lot of exercise and healthier food will probably reduce your weight and give you a better general health. There are lots of weight loss programs available and you should consider entering one. If you are very overweight (BMI over 30) you should contact your doctor before taking any measures.

Individuals with a BMI of 30-34.99 are in a physically unhealthy condition, which puts them at risk for serious ilnesses such as heart disease, diabetes, high blood pressure, gall bladder disease, and some cancers. This holds especially true if you have a larger than recommended Waist Size. These persons would benefit greatly by modifying their lifestyle. Ideally, see your doctor and consider reducing your weight by 5-10 percent. Such a weight reduction will result in considerable health improvements.

Tuleb välja, et ma ei tohigi sporti teha, enne kui perearsti käest luba olemas on! Ja igasugused haigused on ka küljes...ainult sellest ma ei saa aru, miks enesetunne nii hea on!? Hetkel otsustasin arsti vältida ja oma tarkusest edasi treenida.

Aga nagu esimeselt pildilt näha võib, siis ma otsustasin 10 kuni 11 kilo alla võtta, et lihtsam joosta oleks. Kaalujälgijatega liituda pole plaanis ja eridieete ka pidama ei hakka. Lihtsalt söön 4 korda päevas iga 3-4 tunni järel. LIHTNE!

Lõpp oli lähedal

0 lugeja mõtteavaldust
Mu tippsportlase karjäär oleks täna peaaegu õnnetu lõpu leidnud. Hommikul ärkasin üles ja üritasin kusele või hambaid pesema minna, enam täpselt ei mäletagi kumba ma teha tahtsin, aga esikus ootas mind üllatus. Astusin pahaaimamatult toast välja, aga sel hetkel kui jalg esikupõrandat puudutas sain aru, et kõik ei ole nii nagu tavaliselt. Alguses ei saanudki aru, et mis teisiti on, aga kui jalad spagaadiasendis olid ja käed kallistasid külmkappi, et mitte pikali kukkuda, siis mõistsin, et esiku põrand oli tavapärasega võrreldes kordades libedam. siis avastasin, et keegi oli põrandale paarisentimeetrise kihi toiduõli kallanud. Loogiline ka ju, sest Vuss oli öösel joomas käinud. Õnneks jäin terveks ja saan treenimist jätkata!

Tegin täna teise trenni.
Sörkisin rahulikult Raja pargi terviserajal. Üks ema oli oma väikse lapsega raja ääres ja kui ma neist mööda jooksin, siis ütles laps:Tädi jookseb!", ema sai millegipärast aru, et ei olegi tädi ja ütles lapsele, et onu jookseb hoopis. Hetkel mul pole fotokat, aga paari päeva pärast teen paar pilti ja siis saab igaüks ise otsustada, kas ma sarnanen rohkem tädi või onuga.

Jun 10, 2009

Esimene trenn

0 lugeja mõtteavaldust
Täna tegin esimese sammu 3000 punkti poole!
Siiani olen aru saanud, et trenn peaks raske olema. Raske õppustel, kerge lahingus! Tegelikult on hoopis nii, et trennis ei tohi pingutada, trenn ongi pingutuse vältimine.

Küsisin mõnelt spordieksperdilt nõuandeid sobiva jooksukiiruse kohta:
Nuki - Kui väsimust tunned, siis kõnni 100m ja siis jookse vaikselt edasi.
Veiks - Ära pulssi üle 140ne lase.
Londo - Jookse nii aeglaselt, et sad vabalt juttu ajada.
Nii ma siis sörkisin 4km raja pargi terviserajal ja oligi trenn tehtud. LIHTNE!
Homme on plaanis sama distants läbi sörkida...

Jun 8, 2009

Eneseanalüüs! Kas 3000 on võimalik?

0 lugeja mõtteavaldust
3000/10=300 => igalt alalt oleks vaja 300 punkti korjata ja olekski 3000 koos!

100 meetri jooks

Selle aasta tulemus 15,7sek.(käsiaeg) ja 94 punkti. Seda olen varasemalt ka üle 16 sekundi jooksnud, nii et 15,7 praeguse vormi pealt isegi super aeg. 300 punkti saab ajaga 14,09, see distants tuleks pea 2 sekundit kiiremini läbida. Väga ei usu, aga teoreetiliselt võib see isegi võimalik olla.

Kaugushüpe
Sel aastal hüppasin 3 meetrit 54 sentimeetrit, mis annab 136 punkti. Et 300 punkti vääriliselt hüpata, siis peaksin hüppe meetri võrra pikemaks saama. Teorias võib ka see võimalik olla aga ma väga kahtlen kas ka reaalsuses.

Kuulitõuge
See on ainuke ala, kus eesmärk juba täidetud on, tulemus siis 8,65 meetrit ja saagiks 405 punkti. Kui harjutada, siis suudaksin veidi veel kaugemale heita!

Kõrgushüpe
Tulemus meeter kolmkümmend ja 250 punkti. 300 punkti saamiseks tuleks ainult 10cm kõrgemale hüpata, mis on natuke harjutamise või mõne kilo kehakaalu kaotamisega suht lihtsalt saavutatav.

400 meetri jooks
See on kõige raskem ala. Pinguta palju sa pingutad, aga punkte ikka ei saa! Tulemus siis 90,9 sekundit, mis annab täpselt ümmarguse arvu punkte. Et 300 punkti saada, peaks staadioniringi läbima kiiremini kui 64 sekundit. See on küll tavainimese jaoks täiesti võimatu!

110 meetri tõkkejooks
Aeg 25,7(k) sekundit ja 34 punkti. Kui tõkete ületamine selgeks õppida ja natuke trenni teha, siis saab mitu head sekundit kiiremini joosta, aga et 300 punkti saada oleks vaja joosta 20.65, nii kiiresti ma tõkkeid läbida ei suuda.

Kettaheide
Tulemus 17 meetrit ja 83 sentimeetrit ja 232 punkti. 300 punkti jaoks oleks vaja 21.32, mis on siis kui tehnika selgeks õppida suht lihtsalt saavutatav.

Teivashüpe
Sellest alast ma väga aru ei ole veel saanud, parim tulemus 1,2 meetrit, mis on 15 punkti väärt. 300 punkti saamiseks oleks tarvis hüpata 2,8 meetrit, vaevalt ma kunagi nii palju suudan, usun et 2,20 on sel alal mu lagi.

Odavise
Sama jutt kehtib ka siin, et ei saa asjast aru, võin nii kõvasti pingutada, et käsi lendab otsast ära, aga oda ikka üle 20m ei lenda. Tulemus siis 17,42 ja 127 punkti. 30 meetrit ehk 300 punkti peaks isegi saavutatav olema, kui tehnika selgeks teha.

1500 meetri jooks
Aeg 8,04 ja tulemuseks null punkti. 300 punkti saamiseks oleks vaja joosta 5 minuti ja 51 sekundiga. Nii kiiresti vast ei suuda, aga kiiremini kui praegu saab joosta küll.

Kokku
Tulemus praegu - 1293 punkti
Soovitud tulemus - 3000 punkti
Juurde vaja saada - 1707 punkti
Ehk siis 43% on olemas ja 56% nimel on vaja tööd teha! Raskeks läheb, aga ehk on võimalik.

Mis värk on?

0 lugeja mõtteavaldust
Peale igaaastast LOTE kümpi sattusin Jaurami ja Kondiga elavasse vaidlusse. Nemad kumbki ei uskunud, et ma suudaksin järgmisel aastal 3000 punkti kokku koguda. Millegipärast ei tahtnud ma välja näidata, et ma olen tegelikult nendega täiesti nõus. Lõpuks jõudsime nii kaugele, et Kont lubas mulle kasti õlut osta, kui 3000 punkti kümne alaga kokku saan. Paar päeva hiljem mainisin eelnevat vaidlust Londole, kes lubas ka kasti õlle võrra mind rikkamaks teha, kui maagilised 3000 punkti kokku saan.

Eesmärk on seatud, aasta on aega! Siin annan oma edusammudest (eeldusel, et mõne sammu ikka edasi liigun) teada.
 
free counters Locations of visitors to this page Bookmark This Site